J.P.M. van Zijl
Wanneer is sprake van de overgang van een deel van een onderneming in verband met de toerekening van WGA-lasten?
 

Nieuwsbericht

DB | 14 februari 2020 22:13 | AD

Roep tweedeling op de arbeidsmarkt een halt toe

Het vast contract moet weer de norm worden. Het rapport van de commissie Borstlap geeft daartoe een goede aanzet volgens Henk van Rees, oud-bestuurders van de FNV.

De analyse van de arbeidsmarkt door de commissie Borstlap laat aan duidelijkheid niets te wensen over. In het rapport 'In wat voor land willen wij werken?' schetst Borstlap grote tegenstellingen in onze samenleving, vooral als gevolg van de doorgeschoten flexibilisering. Maar liefst vier op de tien mensen zijn flexwerker of zzp'er. Dat zijn 2 miljoen flexwerkers en 1,1 miljoen zzp'ers.

Het leven van flexwerkers kent vele onzekerheden. Zij zijn niet beschermd tegen ontslag of ziekte, krijgen een lager loon en minder toegang tot scholing, lopen een veel groter risico om werkloos te worden, kunnen vaak geen huis kopen of durven geen gezin te stichten. Flexwerk komt ook het meest voor bij lager betaalde beroepen en aan de onderkant van de arbeidsmarkt. De toenemende ongelijkheid tussen flexibele en vaste krachten is niet alleen hartstikke onrechtvaardig, maar ook schadelijk voor de economie.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.