J.P.M. van Zijl
Wanneer is sprake van de overgang van een deel van een onderneming in verband met de toerekening van WGA-lasten?
 

Nieuwsbericht

DH | 30 januari 2020 19:11 | AD

Teruglezen: Leraren gingen de straat op voor meer geld en lagere werkdruk, 4200 scholen dicht

Duizenden basis- en middelbare scholen blijven vandaag en morgen dicht. Leraren, schooldirecteuren en ondersteunend personeel voeren voor het eerst twee dagen lang actie voor meer geld en een lagere werkdruk om het lerarentekort een halt toe te roepen. Terwijl veel ouders zich genoodzaakt zien hun kroost een dag thuis of buitenshuis te vermaken, zijn in het hele land zijn protestmarsen. 

Meer dan 4200 basis- en middelbare scholen houden de deuren dicht. Hoe ze staken, verschilt sterk. Op sommige scholen legt het personeel één dag het werk neer, op andere zijn er slechts enkele leraren die geen lesgeven. Er is tijdens deze eerste tweedaagse onderwijsstaking meer verdeeldheid over de zin ervan en niet iedereen vindt het een geschikt moment om het werk neer te leggen.

Vorige maand kreeg basisschoolpersoneel een nieuwe cao met een verhoging van 4,5 procent en een bonus. Ze betwijfelen of er meer valt te halen, omdat het huidige kabinet duidelijk heeft gemaakt dat er geen extra geld meer is. Er zijn momenteel geen onderhandelingen over de besteding van overheidsgeld waarbij het onderwijs de vinger moet opsteken. Toch willen de bonder er nog 1,25 procent bij.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.