J.P.M. van Zijl
Wanneer is sprake van de overgang van een deel van een onderneming in verband met de toerekening van WGA-lasten?
 

Nieuwsbericht

BCF | 29 januari 2020 10:14 | AD

Een goede schoonmaakhulp is goud waard: wat is een redelijk uurloon?

Door werk, gezin en hobby’s blijft er vaak weinig tijd over om het huis te poetsen. Een schoonmaker (m/v) is de oplossing, maar een fijne hulp vinden is niet altijd even simpel. En wat mag het kosten?

1. Waar moet je zoeken?

Een goede hulp in het huishouden vinden is niet eenvoudig, vooral als je nog nooit iemand hebt aangenomen. Bovendien kan het vreemd aanvoelen om een onbekende toegang tot je huis te geven. ,,Daarom is het verstandig vooraf een intakegesprek te houden waarbij je alle afspraken op papier zet’’, adviseert huishouddeskundige Zamarra Kok, die op haar site zamarra.nl schoonmaaktips voor alledaagse problemen geeft. ,,Je weet dan met wie je te maken hebt en wat je van elkaar kunt verwachten.’’

 

De tijd waarin we een schoonmaakhulp vonden via het prikbord in de supermarkt, ligt inmiddels achter ons. Tegenwoordig vinden we ervaren poetsers online, via digitale prikborden zoals hulp.nl en werksters.nl. Ook in opkomst zijn bemiddelingsbureaus als Helpling, Homeworks en ikzoekeenwittewerkster. Het voordeel van deze diensten is dat de hulp meestal al een intakegesprek heeft gehad en is getest op zijn of haar schoonmaakvaardigheden.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.