Nieuwsbericht

BCF | 02 december 2019 22:26 | AD

Peiling FNV-leden: grote onvrede over teveel aan regeltjes en gebrek aan waardering

FNV-leden in verschillende vakgebieden geven aan klem te zitten op het werk. De toenemende druk op targets, registratie en het afleggen van verantwoording zorgen ervoor dat zij niet aan hun eigenlijke taken toekomen. Voor het werk dat ze doen, voelen ze zich bovendien ondergewaardeerd.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 800 FNV-leden uit verschillende werkvelden voor het Nationaal Debat: Klem op de werkvloer, een tv-special van Omroep Max die vanavond wordt uitgezonden.

Bijna acht op de tien respondenten (77 procent) zegt dat ze door de grote aandacht voor registratie en het afleggen van verantwoording te weinig tijd overhouden voor hun eigenlijke werkzaamheden. De toenemende nadruk op controle-instrumenten, productiecijfers en targets heeft daarnaast voor 87,8 procent een negatieve invloed op het werkplezier gehad. 

De hoge werkdruk werd eerder al gesignaleerd door TNO, alleen niet in deze mate. In een eerder onderzoek zei 38 procent van de Nederlandse werknemers te maken te hebben met hoge taakeisen, en 44 procent verklaarde weinig autonomie te hebben op het werk. 

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.