Nieuwsbericht

BCF | 02 december 2019 22:25 | Trouw

Meer loon? Nee hoor, jonge werknemers lok je met een pingpongtafel

Meer loon, ammehoela! Jonge mensen lok je als werkgever met een pingpongtafel, gratis borrels en de mogelijkheid om thuis te werken. Of, om de trits van dit soort secundaire arbeidsvoorwaarden in één woord samen te vatten: bedrijfscultuur.

Vacaturesite Indeed zette duizenden vacatureteksten tussen 2017 en 2019 op een rij en ziet werkgevers daarin strooien met woorden als tafeltennistafels en massagestoelen. Concreet vallen die termen nu 60 procent vaker dan in de vacatures van 2017. Werkzoekenden komen extraatjes zoals gratis lunch nu zelfs 196 procent vaker tegen dan twee jaar geleden. ‘Borrels en uitjes’ zijn ook populair, plus 87 procent.

Werkgevers zijn niet gek, die doen dat niet zomaar. Uit een enquête onder ruim duizend werknemers, ook uitgevoerd door Indeed, blijkt dat secundaire arbeidsvoorwaarden (waar verder ook zaken als de pensioenregeling en een reisvergoeding onder vallen) voor 40 procent van de werkzoekenden doorslaggevend is. Een even groot percentage verkiest betere voorwaarden zelfs boven meer loon. Een kwart van de werkgevers (waarvan Indeed er zo’n vijfhonderd van ondervroeg) zag onlangs personeel verdwijnen omdat de concurrent die arbeidsvoorwaarden beter geregeld had.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.