J.P.M. van Zijl
Nog een reden waarom de Hoge Raad niet moet besluiten dat een werkgever gehouden kan zijn de arbeidsovereenkomst met een langdurig arbeidsongeschikte werknemer op te zeggen!
 

Nieuwsbericht

DB | 06 oktober 2019 20:13 | Trouw

Stikstofimpasse kost bouwsector 70.000 banen

Als er niet snel een eind komt aan het stikstofdebacle, staan er de komende vijf jaar 70.000 banen op de tocht in de bouw. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde analyse van het economisch bureau van ABN Amro. Volgens de meest recente cijfers telt de sector zo’n half miljoen banen, wat betekent dat 13 procent van de bouwvakkers binnenkort op straat kan komen te staan.

ABN Amro rekende in augustus al uit dat de bouw de komende jaren 14 miljard euro omzet misloopt nu er geen vergunningen worden verstrekt aan projecten waar stikstof bij vrijkomt. “Wat ik nu heb uitgerekend is hoeveel banen er wegvallen op het moment dat bouwbedrijven die 14 miljard aan omzet missen”, licht sectoreconoom Madeline Buijs toe. De omzetderving treft niet alleen de bouwers van woningen, maar ook die van wegen, bruggen, fabrieken, winkels en kantoren. Die hebben hun werkvoorraad zien slinken sinds de Raad van State eind mei een streep zette door het Nederlandse stikstofbeleid. Sindsdien staan er 18.000 projecten (in de bouw, maar ook in de landbouw en andere sectoren) op losse schroeven.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.